اطلاعات تماس

تهران خیابان خالد اسلامبولی (وزرا)
نبش کوچه سی و هفتم پلاک 163
طبقه سوم واحد6

ما همه روزه در دسترس هستیم

آشنایی با انواع رنگ خودرو

رنگ خودرو تأثیر زیادی بر زیبایی آن دارد. البته این تنها فایده آن نیست. رنگ خودرو می‌تواند از تابش آفتاب به بدنه خودرو جلوگیری کند و مانع از ایجاد خط‌وخش روی بدنه شود. ولی باید در انتخاب رنگ خودرو دقت کنید. چون به‌راحتی نمی‌توانید آن را تغییر دهید و حتی ممکن است که مجبور شوید خودروی خود را تعویض کنید. در ادامه با انواع رنگ خودرو و بهترین رنگ ماشین آشنا می‌شویم.

انواع رنگ خودرو

رنگ‌های خودرو انواع گوناگونی دارند که هرکدام مزایا و معایب خود را دارند. انواع رنگ خودرو عبارت‌اند از:

رنگ روغنی

رنگ روغنی از دو لایه تشکیل شده است. ابتدا پرایمر یا آستر روی بدنه فلزی ماشین زده می‌شود و رنگ اصلی روی آستر قرار می‌گیرد. رنگ روغنی از قدیمی‌ترین انواع رنگ خودرو است که استفاده از آن دیگر معمول نیست.

رنگ متالیک علاوه بر دو لایه رنگ اصلی و آستر از لایه دیگری به نام کیلر یا محافظ تشکیل شده است. کیلر آخرین لایه‌ای است که روی بدنه ماشین قرار می‌گیرد و از رنگ ماشین محافظت می‌کند. میزان درخشش رنگ متالیک به میزان نوع فلز موجود در رنگ بستگی دارد.

رنگ معمولی

رنگ معمولی رنگی ارزان و کم‌هزینه است که معمولا به‌صورت استاندارد در خودروهای جدید استفاده می‌شود. این نوع رنگ به‌صورت یک لایه رنگ معمولی است که با یک روکش بی‌رنگ و شفاف پوشیده می‌شود. این پوشش بی‌رنگ موجب براق‌شدن ظاهر خودرو می‌شود و از ایجاد خط‌وخش و آسیب‌دیدگی در اثر تماس با اجسام خارجی جلوگیری می‌کند. رنگ معمولی تنوع کمی دارد و بیشتر در رنگ‌های اصلی مانند سفید، مشکی، آبی، قرمز یا خاکستری موجود است. قیمت پایین و آسان‌بودن رنگ‌آمیزی خودرو از مزیت‌های رنگ معمولی است.

 رنگ‌های مات و کدر

رنگ‌های مات و کدر رنگ‌های بسیار باکیفیتی هستند که قیمت نسبتا بالایی دارند و بیشتر در خودروهای لوکس و گران‌قیمت استفاده می‌شوند. برای مات‌شدن و ازبین‌بردن درخشندگی رنگ، سطح رنگ ساده با لایه‌ای از اپوکسی همراه با روکشی از پی‌وی‌سی پوشانده می‌شود تا رنگ ظاهری مات و کدر پیدا کند. استفاده از پوشش‌های باکیفیت اپوکسی و پی‌وی‌سی موجب بالارفتن دوام، استحکام و مقاومت این رنگ‌ها می‌شود. البته ترمیم و نگهداری این رنگ‌ها کار ساده‌ای نیست.

رنگ‌های فوری یا سلولزی

این نوع رنگ‌ها ماندگاری و دوام بالایی دارند. این رنگ‌ها در برابر اشعه UV و حرارت مقاوم‌اند و نسبت به تغییر رنگ و کدرشدن مقاومت خوبی دارند. از این رنگ‌ها به‌عنوان رنگ نهایی روی بدنه خودرو استفاده می‌شود.

رنگ‌های صدفی

در رنگ‌های صدفی به‌جای فلز از کریستال‌های سرامیکی به‌نام میکا استفاده می‌شود که حالتی کریستالی به رنگ می‌دهد. کریستال‌های سرامیکی مانند منشور عمل می‌کنند و رنگ را به طیف‌های مختلفی تقسیم می‌کنند که در نتیجه آن از زوایای مختلف، رنگ‌های گوناگونی ایجاد می‌شود. این رنگ‌ها بسیار براق و درخشان هستند و نور را منعکس می‌کنند. رنگ‌های صدفی آسیب‌های کوچک و جزئی روی بدنه را به‌خوبی پنهان می‌کنند. رنگ صدفی قیمت بالایی دارد و بیشتر در خودروهای گران‌قیمت و لوکس استفاده می‌شود.

کد رنگ خودرو چیست و کجاست؟

طیف وسیعی از انواع رنگ خودرو وجود دارد که هریک با کدی مشخص می‌شوند. با استفاده از این کدها به‌راحتی می‌توان رنگ موردنظر را پیدا کرد. شناسایی درست کد رنگ خودرو در مواقعی مانند ترمیم رنگ خودرو مهم است. زیرا باید از رنگ خودرو برای ترمیم قسمت آسیب‌دیده استفاده کنیم. در غیر این صورت بدنه ماشین دورنگ می‌شود و ظاهر ناخوشایندی پیدا می‌کند. بنابراین باید با کد رنگ خودرو آشنا باشیم و نحوه پیداکردن آن را بدانیم.

برای کد رنگ خودرو استانداردهای مختلفی وجود دارد. این کد می‌تواند ترکیبی از چند عدد و حرف یا صرفا چند عدد باشد. ترکیب کد رنگ خودرو به مدل و برند تولیدکننده آن بستگی دارد.

انواع رنگ خودرو - کد رنگ خودرو چیست و نحوه پیدا کردن آن

نحوه تشخیص کد رنگ خودرو

برچسب اطلاعات خودرو

با استفاده از برچسب اطلاعات خودرو، که به آن نیز می‌گویند، می‌توانید کد رنگ خودرو را پیدا کنید. روی این برچسب اطلاعاتی درمورد رنگ خودرو و همچنین مدل و سال ساخت آن درج شده است. البته در خودروهای ساخت ایران معمولا برچسب اطلاعات خودرو وجود ندارد.

برچسب اطلاعات خودرو را می‌توانید در قسمت‌هایی مانند درب سمت راننده، زیر صندلی راننده، زیر کاپوت روی عایق گرمای موتور و محفظه چرخ زاپاس پیدا کنید. محل این برچسب در کاتالوگ همراه خودرو نیز ذکر می‌شود. در برچسب باید به‌دنبال کدی بگردید که با کلمه‌ای مانند مشخص شده است.

شماره شناسه خودرو یا VIN

شماره شناسه خودرو یا کد VIN کدی ۱۷رقمی است که از اعداد و حروف لاتین تشکیل شده است. هر خودرو کد VIN مختص به خود را دارد. با استفاده از کد VIN می‌توانید کد رنگ خودرو را پیدا کنید. کد VIN معمولا روی پلاک فلزی داخل کابین موتور و روی کارت ماشین قرار دارد. با داشتن کد VIN می‌توانید با نمایندگی شرکت تولیدکننده خودروی خود تماس بگیرید تا از کد رنگ خودروی خود مطلع شوید.

تفاوت قیمت رنگ خودرو مربوط به چیست؟

رنگ‌های خودرو در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هریک قیمت متفاوتی دارند، زیرا از مواد متفاوتی تولید می‌شوند. مثلا رنگ‌های صدفی و متالیک نسبت به رنگ‌های معمولی و ساده گران‌ترند. البته تفاوت قیمت رنگ خودرو فقط به‌دلیل مواد تشکیل‌دهنده آن نیست و خود رنگ نیز در قیمت آن تأثیرگذار است. ارزان‌ترین رنگ‌های موجود در بازار رنگ‌های سفید و مشکی هستند. باقی رنگ‌ها هریک قیمت مخصوص خود را دارند. معمولا رنگ‌های خاص و نایاب قیمت بالاتری دارند.

بعضی نیز ترجیح می‌دهند که از خودرویی با رنگ سفارشی استفاده کنند تا اتومبیل خاصی داشته باشند. شرکت‌های خودروسازی امکان خرید خودرو با رنگ سفارشی را برای چنین افرادی فراهم کرده‌اند. در صورت سفارش خودرو با رنگ سفارشی باید هزینه بالاتری بپردازید.

 

 

به اشتراک بگذارید:

administrator

شرکت بازرگانی رادین فعال در زمینه انواع رنگ های صنعتی و ساختمانی و مشتقات رنگ و مواد اولیه و تولید کننده رنگ اتومبیلی ،ساختمانی و انواع تینر. تماس: 09129284292—02166095700

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب اخیر