اطلاعات تماس

تهران خیابان خالد اسلامبولی (وزرا)
نبش کوچه سی و هفتم پلاک 163
طبقه سوم واحد6

ما همه روزه در دسترس هستیم

حلال رنگ چیست؟

 حلال‌ها یک مایع فرار هستند که موجب سهولت کار با رنگ‌ها و رزین‌ها می‌شوند. استفاده از رنگ‌هایی چون رنگ‌های روغنی، رنگ ترافیکی یا رنگ اکریلیک بدون رقیق سازی بسیار دشوار اما شما می‌توانیدبا استفاده از حلال‌های مناسب و رقیق سازی رنگ موردنظرتان نتیجه مطوبی را کسب کنید. همچنین می‌تواندی جهت استفاده راحت‌تر از رنگ‌ها، آن‌ها را در پیستوله‌های رنگ یا قلمو پیش از استفاده با کمک حلال رنگ مناسب غلظشان را کاهش دهید. استفاده از حلال مناسب برای کاهش ویسکوزیته رنگ‌ها بر روی خواص متعدد رنگ‌ها نیز تاثیرگذار خواهد بود.
سرفصل های مقاله

اهمیت استفاده از حلال های رنگ

حلال‌ها مایعات فراری هستند که استفاده از رنگ‌ها و رزین‌ها را سهولت می‌بخشند، زیرا که استفاده از رنگ‌ها بدون حل شدن با حلال‌ها به علت غلظت بالایی که دارند ممکن نخواهد بود. به عنوان مثال سهولت اسپری کردن رنگ، برس زدن، سخت شدن، مدت زمان مورد نیاز برای خشک و… همگی تا حدود زیادی تحت تاثیر حلالی هستند که رنگ را در خود حل می‌کند، از همین‌رو می‌توان گفت در صنعت رنگسازی استفاده از حلال رنگ مناسب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. البته که قدرت انحلال کنندگی حلال‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است و برای هر رنگ باید از حلال متناسب با فرمولاسیون آن رنگ استفاده شود.

انواع حلال رنگ

در یک تعریف کاربردی‌تر حلال‌ها را می‌توان نوعی ماده شیمیایی مایع دانست که مخلوطی از چندین ماده آلی بوده و قادرند مواد آلی چسبناک مانند رزین را در خود حل کرده و مخلوطی یکدست را به وجود آورند.

حلال‌‌ها بطور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. حلال‌های آلی یا ارگانیک
  2. حلال‌های معدنی

حلال‌های آلی جزو پرکاربردترین انواع حلال رنگ بوده و تقاضای خرید آن‌ها در بازار بیشتر است. نفت، تینر یا بنزین را می‌توان جزو حلال‌های آلی دانست. برای رقیق سازی رنگ‌های روغنی یا اکریلیک اغلب از حلال‌های آلی چون نفت سفید استفاده می‌شود. برای لاک الکل‌ها یا رنگ‌های روغنی می‌توان از حلال‌هایی مانند بنزین سفید نیز استفاده کرد. اما توجه داشته باشید که این حلال‌های آلی بسیار مشتعل هستند و حین کار با آن‌ها باید همه جوانب احتیاطی را در نظر بگیرید.

بیشتر بدانید: تینر فوری ۱۰۰۰۰

به حلال‌هایی که در ساختار شیمیایی خود مانند حلال‌های آلی اسکلت‌های کربنی ندارند حلال معدنی گفته می‌شود. آب و آمونیاک را می‌توان دو مورد از پرکاربردترین حلال‌های معدنی دانست. مناسب‌ترین حلال رنگ برای رنگ‌های پلاستیک و آکریلیک آب است.

حلال‌ها با توجه به پایه ساخت‌ آن‌ها نیز به چندین دسته تقسیم بندی می‌شوند:

  • حلال‌های الکلی
  • حلال‌های کتونی
  • حلال‌های اتری
  • حلال‌های استری
  • حلال‌های هیدروکربنی آروماتیک
  • حلال‌های هیدروکربنی الیفاتیک
  • حلال‌های هیدروکربنی کلره

دسته بندی رنگ ها و انتخاب حلال مناسب

رنگ‌ها بطور کلی به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:

  1. رنگ‌ های ساختمانی
  2. رنگ‌ صنعتی

هر دو دسته از رنگ‎‌های فوق بر پایه آب یا حلال‌های نفتی چون تینر هستند. به عنوان مثال رنگ‌های پلاستیک و اکریلیک بر پایه آب بوده و رنگ‌ روغنی بر پایه حلال‌های نفتی تولید می‌شود. رنگ‌های صنعتی نیز شامل رنگ اپوکسی، رنگ پلی اورتان، رنگ ترموپلاست، رنگ‌های کوره‌ای و… است، این رنگ‌ها هم می‌توانند بر پایه آب یا حلال تولید شوند.

برای خرید انواع حلال رنگ از طریق شماره‌های موجود در سایت با کارشناسان فروش روشان فام تماس بگیرید و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.

انواع حلال رنگ های ساختمانی

  • حلال رنگ پلاستیک
  • حلال رنگ روغنی
  • حلال رنگ اکریلیک

حلال رنگ پلاستیک

رنگ پلاستیک یکی از قدیمی‌ترین و رایج‌ترین رنگ‌های ساختمانی است که از گذشته تا به امروز مورد استفاده قرار گرفته است. این رنگ نیز در حالت طبیعی غلظت بالایی داشته و قابلیت برس خوری یا اسپری کردن ندارد. بنابراین باید از حلال مناسب جهت کاهش ویسکوزیته رنگ پلاستیک ساختمان استفاده کرد. انواع رنگ‌های پلاستیک بر پایه آب ساخته می‌شوند از همین‌رو حلال مناسب برای رقیق سازی این رنگ‌ها آب است. به عبارتی برای رقیق سازی رنگ پلاستیک ساختمان به حلال‌های نفتی مانند تینر نیازی نیست.
توجه داشته باشید که پایه هر رنگ روش شستشوی آن رنگ از روی سطوح یا ابزارآلات را نیز تعیین می‌کند. به عنوان مثال برای پاک کردن رنگ‌های پلاستیکی از روی سطوح مختلف یا برس و ابزارآلات رنگ آمیزی تنها کافی است از کمی آب گرم و صابون استفاده کنید تا به راحتی رنگ پلاستیک پاک شود.

حلال رنگ روغنی

رنگ‌های روغنی دسته‌ای دیگر از انواع رنگ ساختمانی هستند که حلال آن‌ها بر پایه نفت است. این بدین معنا است که رنگ‌های روغنی در آب حل نمی‌شوند و می‌توان آن‌ها را به راحتی با آب شستشو دارد.

بنابراین رنگ روغنی یک رنگ قابل شستشو است که برای رقیق سازی آن باید از حلال‌ رنگ نفتی چون تینر استفاده کرد. هر چند رنگ‌های روغنی قابل شستشو هستند اما معایبی نیز به همراه دارند. بزرگ‌ترین عیب این رنگ‌ها بوی تند و زننده آن‌ها است. رنگ‌های روغنی به دلیل پایه نفتی که دارند دارای بوی بسیار تندی هستند و همین موضوع استفاده از این رنگ را برای محیط‌های داخلی و بسته دشوار کرده است. از دیگر معایب رنگ‌هایی که بر پایه حلال نفتی هستند می‌توان به عدم سازگاری آن‌ها با محیط زیست اشاره کرد.

حلال رنگ اکریلیک

رنگ‌های اکریلیک نیز مانند رنگ‌های پلاستیک بر پایه آب تولید می‌شوند و این به این معنا است که مناسب‌ترین حلال برای رقیق سازی این رنگ نیز آب می‌باشد.
قبل از ورود رنگ‌های اکریلیک به بازار، رنگ روغنی برای رنگ آمیزی ساختمان با تمام معایبی که داشت بسیار مورد توجه بود اما رنگ‌های اکریلیک با ویژگی‌هایی خوبی که داشتند به خوبی توانستد جایگزین رنگ‌های روغنی و پلاستیکی شوند.

رنگ اکریلیک پوشش دهی ضعیف رنگ‌های پلاستیک و بوی بد و زننده رنگ‌های روغنی را ندارد. چراکه برای رقیق سازی این رنگ تنها حلالی که به آن نیاز دارید، آب است. میزان آبی که برای کاهش ویسکوزیته رنگ اکریلیک باید به آن اضافه شود به گستردگی سطحی، بستگی دارد که قرار است رنگ بر روی آن اجرا شود. به طور معمول نباید رنگ آکریلیک را با بیش از ۵۰ درصد آب ترکیب کرد چراکه ممکن است میزان چسبندگی رنگ کاهش یابد.

حلال رنگ‌های صنعتی

از رنگ‌های ساختمانی که بگذریم دسته‌ای دیگر از رنگ‌ها هستند به نام رنگ‌ های صنعتی وجود دارند که این رنگ‌ها همان‌طور که از نامشان پیداست در صنعت کاربرد دارند. حلال رنگ صنعتی متفاوت از رنگ‌های ساختمانی است.

رنگ‌های صنعتی بر روی سطوح مختلفی چون آسفالت، شیشه، فلز، چوب، پلاستیک، پاچه و الیاف، بتن، سرامیک، کاغذ و… اجرا می‌شوند. رنگ‌های صنعتی نیز مانند رنگ‌های ساختمانی ممکن است بر پایه آب یا بر پایه حلال (حلال‌های نفتی) تولید شوند. حلال‌های صنعتی می‌توانند انواع پلی یورتان، کلروفروم، گلیسیرین و… باشند. انتخاب مناسب‌ترین نوع حلال رنگ صنعتی به نوع رنگ بستگی دارد. 

خرید حلال رنگ مناسب

رقیق کننده‌ها یا حلال‌ها جز مهم ترین موادی هستند که در صنایع مختلف به کار می‌روند و همانطور که گفته شد، انتخاب حلال مناسب که متناسب با نوع رنگ نیز باشد بسیار حائز اهمیت است. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی خرید حلال و یا صادرات حلال هستید می‌توانید با کلیک بر روی لینک‌ها مقالات مرتبط را مطالعه کنید. همچنین اگر قصد خرید حلالی مناسب برای رنگ را دارید می‌توانید با ما تماس گرفته و با ارائه مشخصات رنگ مورد نظرتان، مناسب ترین حلال را از ما خریداری کنید.

جهت سفارش با کارشناس فروش بازرگانی رادین تماس حاصل نمایید.

به اشتراک بگذارید:

administrator

شرکت بازرگانی رادین فعال در زمینه انواع رنگ های صنعتی و ساختمانی و مشتقات رنگ و مواد اولیه و تولید کننده رنگ اتومبیلی ،ساختمانی و انواع تینر. تماس: 09129284292—02166095700

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.