رنگ های اپوکسی همگی دو جزئی بوده و نحوه اجرای آنها بصورت یکی از موارد زیر می باشد:
1. یک لایهی پرایمر یا آستری اصولاً حاوی زینگ برای اجرای مقاومت بیشتر
2. دو لایهی متشکل از پرایمر و رنگ نهایی
3. سه لایهی متشکل از پرایمر، رنگ میانی اپوکسی و رنگ نهایی یا رویه اپوکسی (اجرای این روش در مواردی مثل کفپوشها که استحکام و ضخامت رنگ دارای اهمیت زیاد است انجام می شود.)
-مقاومت در برابر آب و رطوبت
-جلوگیری از خوردگی
-چسبندگی عالی
می باشد. پرایمر اپوکسی دو جزئی و دارای فسفات روی می باشد و رنگدانه ای مقاوم در برابر خوردگی است و همچنین به دلیل خاصیت ضد آب بودنش از فلز لخت در برابر اکسیده شدن محافظت لازم را به عمل می آورد. این رنگ آستری در انواع صنایع دریایی، اتومبیل سازی، نیروگاههای انرژی، کارخانجات تصفیه آب و سطح خارجی مخازن استفاده فراوان می شود.
رنگ اپوکسی مياني
اجراي رنگ اپوکسي همانطور اشاره شد، ممکن است بصورت سه لايهي آستري يا پرايمر، مياني و رويه انجام شود؛ در سيستمهاي رنگي که مي خواهيم آنرا قوي کار کنيم مثلاً اجراي رنگ مواردي که بيشتر در معرض رطوبت و خوردگي قرار دارند و يا اجراي کفپوشها که ضخامت و استحکام کفپوش داراي اهميت است؛ از لايهي رنگ مياني اپوکسي استفاده مي شود.
رنگ رویه اپوکسی
رنگ رویه اپوکسی می تواند در انواع رویه اپوکسی پلی آمید و رویه اپوکسی پلی آمین باشد:
این نکته را مورد توجه قرار دهید که رزین اپوکسی در برابر فرابنفش خورشید مقاوم نیست و در مواردی که در برابر نور مستقیم خورشید قرار می گیرند توصیه نمی شود.
در ادامه انواع محصولات رنگ اپوکسی رویه یا نهایی را معرفی می کنیم که برای آشنایی بیشتر کافیست روی هر یک از محصولات کلیک کرده تا اطلاعات بیشتری از آنها را ملاحظه نمایید.
کاربرد رنگ اپوکسی
-پوشش مخازن و لوله ها ودر صنایع نفت .گاز پتروشیمی .کشتیرانی ودریایی و غذایی -انواع کفپوش های صنعتی، پارکینگ، بهداشتی و ورزشی
در هر یک از موارد رنگ اپوکسی و اجرای کفپوش اپوکسی متناسب با نوع و میزان استفاده از متریال مختلف، شاهد تفاوت در قیمت رنگ اپوکسی خواهند بود.