پیکمنت چیست

پیگمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

پیگمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

پیگمنت چیست و چه کاربردی دارد؟ ماده های رنگی به دو گروه رنگ ها و رنگدانه ها (پیگمنت) تقسیم می شوند و از این نظر Pigment با رنگ فرق دارد. رنگدانه ها فقط رو و سطح اجسام را رنگی کرده و در آب حل نمی شوند؛ در صورتی که رنگ ها باید جذب ماده رنگرزی شوند. رنگ دانه ها در رنگرزی انبوه، روزدن و دیسپرسیون در هوا مورد مصرف قرار می گیرد.یه

رنگ دانه ها از نظر شیمیایی به دو دسته پیگمنت های آلی و معدنی تقسیم بندی می شوند که ما در ادامه این مقاله برای شما به توضیح آن خواهیم پرداخت. همچنین در ادامه نیز برای شما خواهیم گفت پیگمنت در ارایش، لاک، سایه و مو چه کاربردی دارد و منظور از پیگمنت چیست؟ در این مطلب از سایت ایران کایسا شما را با قیمت، خمیر و حلال پیگمنت، پیگمنت بالا یعنی چه و این موضوع که عمر پیگمنت ها چند سال است، اشنا می کنیم.

رنگدانه یا پیگمنت چیست؟

پیگمنت ها یا رنگدانه ها، جز مواد جامد تزئینی بوده که در شکل و اندازه های گوناگون در حلال های مرتبط به صورت معلق درست شده و به کار می روند. این ماده شامل مواد سیاه و سفید و رنگی می باشد. رنگدانه ماده ای است که با استفاده از جذب طول موج انتخابی خود می تواند رنگ نوری انعکاسی یا انتقالی را تغییر دهد. این مراحل فیزیکی با فرایند های دیگر مانند فسفورسانس، فلورسنس و لومینسانس که یک ماده در آن یک نور ساطع می کند، متمایز می باشد.

اکثر مواد انتخابی، طول موج های خاصی از نور را به خود جذب می کند. پیگمنت ها دارای ویژگی های خاصی است که بشر آن را برای رنگ کردن سایر مواد بهترین انتخاب می داند. یک Pigment باید نسبت به موادی که قرار است به آن رنگ دهد، از خاصیت رنگ دهی بالایی برخوردار است و باید در دمای محیط به صورت جامد باقی می ماند. انواع رنگ پیگمنت چیست؟ در ادامه با سه دسته بندی آن آشنا می شوید:

  1. رنگدانه جذبی: در آبرنگ ها وجود دارد
  2. رنگدانه اثر فلزی: ایجاد درخشندگی سطح
  3. رنگدانه مرواریدی

انواع پیگمنت چیست؟

به طور کلی مواد رنگی به دسته پیگمنت ها و رنگ ها تقسیم می شوند. حال، در ادامه پرسش پیگمنت چیست، به انواع پیگمنت چیست و چه کاربردی دارد؟ می پردازیم:

1) پیگمنت معدنی:

این نوع پیگمنت طبیعی بوده و برای استخراج آن از پوسته ی زمین، نیاز است تا سنگ ها را خرد و سپس مش بندی صورت گیرد. علاوه بر این این ماده را به صورت مصنوعی سنتز نمود. قابل ذکر است که پیگمنت سنتزی ساختار شیمیایی یکسانی نسبت به نوع طبیعی آن دارد. از انواع پیگمنت معدنی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • سفید یا معدنی طبیعی
  • اکسید آهن سرخ
  • آکسید آهن زرد
  • اکسید آهن سیاه
  • معدنی مصنوعی و رنگی کروم سبز
  • اکسید مس
  • پودر آلومینیوم برنز و روی
  • معدنی مصنوعی و رنگی سرب سرخ

2) پیگمنت آلی:

این نوع ترکیب که از مواد شیمیایی آلی بوده و بر روی هسته آلومینیوم هیدروکسی، نوعی ترکیب معدنی رسوب داده خواهد شد.این نوع ماده کاربرد بسیاری داشته که می توان از مهم ترین کاربرد آن به فتالوسیانین اشاره نمود که در دو رنگ آبی و سبز وجود دارد. ساختار شیمیایی پیگمنت ها به شکل زیر خواهد بود:

پیگمنت آلی و معدنی چه تفاوتی دارد؟

پیگمنت ها، از نظر شیمیایی و کاربرد، با یک دیگر متفاوت هستند. در ادامه به 4 تفاوت پیگمنت آلی و معدنی خواهیم پرداخت:

  1. پیگمنت آلی درخشندگی و روشنی بسیاری داشته که می توان در رنگ های روشن به جز رنگ سفید مورد استفاده قرار داد.
  2. پیگمنت معدنی، دارای رنگ سفید و سیاه بسیار براق بوده که برای ایجاد این نوع رنگ ها مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. مقاومت حرارتی پیگمنت معدنی نسبت به نوع آلی آن بسیار بیشتر بوده و می تواند تا دمای 300 درجه سانتی گراد پایداری و مقاومت دارد.
  4. مقاومت پیگمنت معدنی در مقابل نور UV بسیار بالا بوده که این امر از خوردگی آن جلوگیری می کند. در ادامه تفاوت رنگدانه آلی و معدنی را به طور مفصل توضیح داده‌ایم.

رنگ

تنوع رنگ در بین مواد آلی و معدنی گوناگون بوده و مواد معدنی نسبت به مواد ارگانیک سطح وسیع‌تری را پوشش می‌دهند.

پایداری شیمیایی

مواد آلی پایدار بوده و در برابر حلال آلی حل شده و راحت‌تر از رنگ دانه‌های معدنی گرم است. در این صورت مواد معدنی در کاربردهای متنوع پایداری بالاتری دارند.

پیگمنت چیست و چه کاربردی دارد؟

در پرسش پیگمنت چیست؟ به صورت کلی، با این ماده اشنا شدید. در حال حاضر از آن در بخش های مختلف صنعت استفاده می کنند. از پوشش دهی سطح وسایل فلزی و چوبی تا بناها و وسایل نقلیه، در تمامی آن ها از Pigment استفاده می کنند. با این نوع پوشش دهی می توان از وسایل در برابر ترکیبات شیمیایی، رطوبت و شرایط جوی گوناگون محافظت کرد.

ردیف کاربرد های پیگمنت
1 تولید لاک
2 تولید ورنی ها
3 تولید مرکب های چاپ
4 تولید رنگ های سلولزی
5 تولید رنگ های روغنی
6 تولید رنگ های پلاستیکی
7 رنگرزی کاغذ و تاسیسات آهنی

در ضمن موجب زیباتر شدن جلوه آن می شود. به عنوان نمونه برای تولید مستربچ های رنگی از رنگ دانه ها استفاده می کنند؛ به این صورت که این ماده با رزین پلیمری به داخل دستگاه گرانول ساز دو مارپیچ ریخته می شود و با یکدیگر ترکیب می شوند. در حالت کلی کاربرد پیگمنت شامل موارد زیر است:

  1. تولید ورنی ها
  2. تولید رنگ های روغنی
  3. تولید لاک
  4. تولید رنگ های سلولزی
  5. تولید مرکب های چاپ
  6. رنگرزی کاغذ و تاسیسات آهنی
  7. تولید رنگ های پلاستیکی

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به بازرگانی رادین تماس حاصل نمایید.

 

پیکمنت ماده های رنگی هست که به دو دسته تقسیم میکنیم رنگ ها و رنگدانه ها

 

رنگ رادین

شرکت بازرگانی رادین فعال در زمینه انواع رنگ های صنعتی و ساختمانی و مشتقات رنگ و مواد اولیه و تولید کننده رنگ اتومبیلی ،ساختمانی و انواع تینر. تماس: 09129284292—02166095700

Recent Posts

رنگ پلاستیک پارس بهار

 رنگ پلاستیک پارس بهار خرید رنگ پلاستیک پارس بهار درجه 2 در بازار تهران و…

12 ساعت ago

فروش رنگ پلی اورتان

خرید و فروش رنگ پلی اورتان در بازار مشهد و سایر شهرستان ها توسط شرکت…

3 روز ago

فروش رنگ روغنی در اصفهان

بهترین رنگ ساختمانی فروش عمده رنگ روغنی در بازار اصفهان و سایر شهرستان ها توسط…

4 روز ago

قیمت جدید اسپری زینکا زیتکس

قیمت اسپری زینکا زیتکس قیمت جدید اسپری زینکا زیتکس این محصول تولید کشور آلمان بوده…

6 روز ago

فروش رنگ تفلون ظروف

فروش رنگ تفلون ظروف pfluon فروش رنگ تفلون ظروف pfluon این رنگ دارای دولایه ی…

1 هفته ago

فروش عمده رنگ های مولتی کالر

فروش عمده رنگ های مولتی کالر در بازار تهران و سایر شهرستان ها توسط شرکت…

2 هفته ago